(099) 438-38-63

 

Чи насправді сульфатовмісні шампуні небезпечні?

Так звані сульфати, тобто солі сірчаної кислоти, входять до складу дуже багатьох мийних засобів. Все завдяки добре вираженому мийному ефекту і гарному піноутворенню. А ще вони досить дешеві. Якщо подивитися на склад більшості шампунів з поличок найближчого магазину, до їхнього складу входять:

  • Лаурил сульфат натрію — дуже добре утворює піну, вимиває стайлінги та будь-які забруднення, але може виявитися дещо агресивним відносно шкіри голови. Часто викликає подразнення.
  • Лаурил сульфат амонію — теж має агресивну активність, але належить до біорозкладних компонентів.
  • Лаурет сульфат натрію — не настільки агресивний, навіть використовується в дитячій косметиці.

Шампуні, до складу яких входять ці компоненти, дуже добре піняться, дають відчуття свіжості, здатні змити гелі та лаки з найстійкішою формулою. Але якщо у вас чутлива шкіра голови, є схильність до подразнень, тонке слабке волосся, таке очищення буде шкідливим.

Безсульфатні професійні шампуні мають у своєму арсеналі інші мийні речовини:

  • Cocamidopropyl Betaine;
  • Cocamide Diethanolamine;
  • Sapindus Mukorossi Fruit Extract.

Це продукти природного походження, що менше змінюють pH, м’яко діють. Але до таких шампунів треба звикнути. А ще через цілком органічне походження вони можуть викликати алергію.

Де купити якісні безсульфатні шампуні?

З попередньої частини випливає очевидний висновок — головне не сам склад. А те, наскільки він підійде саме вам. В каталозі інтернет-магазину RichHill ви знайдете різні типи шампунів за напрочуд привабливими цінами.